Self Leveling Epoksi Nedir?

Self Leveling Epoksi Nedir?

Self Leveling Epoksi, polimerik bir malzeme olarak üretilmektedir. Termoplastik grubundan bir malzemedir ve şeffaf sıvı olarak üretimi gerçekleştirilir. Katı hale geçirilmesi ve uygulama bölgesinde bu işlemin yapılabilmesi için sertleştirici bir bileşen ile muamele edilmesi gerekmektedir. Bisfenol A hammaddesinden sentezlenerek üretilir. Bir çok alanda kullanılabilmektedir. Bunların başında zemin kaplama uygulamaları ve endüstiyel ürün (epoksi masa, 3D epoksi, anahtarlık, gece lambası vb.) uygulamaları gelmektedir. Epoksi zemin kaplama uygulamalarında reçine ve sertleştirici uygun miktarlarda karıştırılarak zemine dökülür ve uygulamanın cinsine göre üzerinde işlem yapılır.

Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?

Sahip olduğu özellikler bakımından diğer zemin kaplama ürünlerine nazaran daha üstün özellikler sergileyen epoksi zemin kaplama ürünü, her mekana hitap edebilecek yapısıyla tercih sebebi haline gelmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi epoksi zemin uygulamaları için bir sertleştirici ile birlikte uygulanır ve uygulamadan sonra ortamın sıcaklık / nem oranına, uygulanan ürünün karışım oranına, uygulanan yüzeyin nem oranına ve birkaç diğer sebeplere bağlı olarak sertleşmesi (kürlenme) işlemi gerçekleşir. Ekzotermik bir reaksiyon ile düz ve pürüzsüz bir yapıya eğilimli olarak kendini ayarlar. En son hali ise tamamen zemine ayak uyduran düz bir yapıda olması halidir. Bu nedenle uygulama yapılacak zeminin eğimi olmamalıdır.

Epoksi zemin uygulaması yapılmadan önce, uygulama zemininin nem oranı, eğitimli yapısı, yüzeyin pürüzlülük oranı, derz ve çatlak yapısı kontrol edilmelidir. Beton nem oranı %8 ve üzerinde ise betonun kuruması beklenmeli veya kurutma işlemi uygulanmalıdır. Zemin üzerindeki pürüzler, beton silim makineleri aracılığı ile (blastract veya muadillleri) giderilmelidir. Varsa eğimler giderilmelidir. Zeminin derzleri varsa, uygun derz dolguları ile kapatılmalı ve betonla bütünleşik hale gelmelidir. Çatlaklar giderilmeli ve epoksi uygulamasından önce çatlakların büyümemesi için epoksi astar ile ilk katman uygulaması yapılmalıdır.

Epoksi Zemin Kaplama Nerelerde Kullanılır?

Hemen hemen her zemine uygulanabilen bir yapıya sahip olan epoksi zemin sistemleri özellikle antibakteriyel ve hijyenik yapısı ile hastanelerde, kliniklerde, sağlık merkezlerinde, laboratuvarlarda, güzellik merkezlerinde tercih edilmektedir. Kaymaz ve yapışmaz yapısı ile hastane koridorları için idealdir. Cafelerde parlak ve ışığı yansıtan bir görüntü verir. Böylece albenisi yüksek zeminler ile ortamı daha aydınlık gösterebilirsiniz. Uzun ömürlü yapısı ile depolarda da kullanılmaktadır. Otoparklar için de düz ve pürüzsüz yapısı ile tercih edilmektedir. Özel konutlarda ve ofislerde de şeffaf yapısı veya beyaz renk seçeneği ile ön plana çıkmaktadır.

Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri

Uygulama çeşidine göre ve kullanım alanlarına göre bir çok epoksi zemin çeşidi bulunmaktadır. Bunlar genel olarak self leveling epoksi zemin kaplama, mortar epoksi zemin kaplama, multilayer epoksi zemin kaplama, tekstürlü (portakal kabuğu desenli) epoksi zemin kaplama, 3D epoksi zemin kaplama, şeffaf epoksi zemin kaplama isimleri ile adlandırılmaktadır.

Self leveling epoksi zemin sistemleri kendiliğinden yayılma özelliğine sahiptir ve dümdüz bir yüzey oluşturma özelliğini barındırır. En çok tercih edilen epoksi zemin uygulamasıdır. Portakal kabuğu desenli epoksi zemin sistemleri, adından da anlaşılacağı gibi pürüzlü bir yapıdadır ve hangarlar, yük taşınacak bölgeler, pürüzsüz zemin istenmeyen yerler ve daha bir çok bölgede kullanılmaktadır. Multilayer epoksi sistemler ise ağır yük kapasitesi gerektiren bölgelerde, taşıyıcı alt katmanların bikaç kat daha fazla atılmasından meydana gelir. Mortar epoksi sistemlerde katmanın sayısından çok kalınlığı ön plana çıkmaktadır.

Hizmet
Zemin Kaplama

Görkem Trafik
Self Leveling Epoksi

Ekleme Tarihi
2020

    Başlıca hizmetlerimiz , otopark çizgileri, kapalı otopark çizgileri, yol çizgileri, kapalı otopark duvar ve kolon boyama işleri, kolon ve duvar tarama işlemi, yönlendirme levhaları, yaya geçitleri, hız kesiciler, ofset taramaları, yürüyüş ve bisiklet yolu uygulamaları, hava alanları, apron ve pist çizgileri uygulamaları, fabrika içi zemin çizgileri uygulamaları, spor sahaları zemin boyama ve çizgi uygulamaları, bordür boyama işleri, trafik güvenlik sistemleri malzemeleri alımı -satımı ve montajı, kauçuk hız kesiciler, delinatörler, kolon köşe koruyucuları, araç yaslama stoperleri, trafik güvenlik aynaları, yol butonları hizmetlerini vermekteyiz.

    Adres

    Aydınlı Mahallesi Envar Sokak No:24 Daire:3 Tuzla / İSTANBUL

    Telefon

    0533 137 99 40

    E mail

    info@gorkemtrafik.com

    Cart